Angelo van Melis versterkt ploegleidersduo Bart Faes en Raymond Rol bij team VolkerWessels in 2024!

Angelo van Melis voegt zich volgend jaar bij het VolkerWessels damesteam. Van Melis nu ploegleider en teammanager van WV Schijndel dames zal bij het team veel bekende rensters tegenkomen die de afgelopen jaren de stap hebben gemaakt naar het team van Parkhotel Valkenburg. Team Parkhotel Valkenburg zal volgend jaar verder gaan onder de nieuwe naam VolkerWessels en is zeer verheugd met de komst van de gepassioneerde ploegleider Angelo van Melis.

Anne Knijnenburg versterkt vanaf 1 augustus Team Parkhotel Valkenburg! De 21-jarige renster uit Oss die in juni Nederlands kampioene op de weg werd in de categorie Elite vrouwen zonder contract, komt over van WV Schijndel. Knijnenburg heeft getekend tot 2025.

Ze was al Nederlands kampioen op de 800 meter, bij het hardlopen. De Olympische Spelen in 2024 stond boven aan haar wensenlijst, maar vanwege blessureleed moest de Brabantse stoppen met hardlopen. Dat ze is gaan wielrennen kwam niet helemaal uit het niets. Anne fietste namelijk al geregeld wat ritjes op de fiets. Fietsen is voor hardlopers namelijk de ideale training als je last hebt van een blessure.

Anne komt uit een sportief gezin. Haar vader is een ervaren triatleet en haar moeder Corina pakte afgelopen jaar zelfs de Nederlandse titel triatlon in de leeftijdscategorie 45+. De Berghemse vond het als jong meisje leuk om te sporten en bleek uiteindelijk het meeste met hardlopen te hebben. Vooral mijn vader was blij, zeg Anne, want hij wilde vroeger graag dat ik ging fietsen.

“Ik heb vroeger weleens meegedaan aan een triatlon, dus fietsen was niet helemaal nieuw voor me. Maar dat ik in november 2022 op een crossfiets stapte, was wel een primeur. Na de winter ben ik me op het wegwielrennen gaan richten. Het is me goed bevallen en ik vind het wielerwereldje gezellig. Natuurlijk is het hard werken, maar ik was al gewend om diep te gaan.

Ik wil me verder ontwikkelen als allround wielrenster. Wat precies mijn specialisme is weet ik echt niet. Ik vind meerdere dingen leuk en het gaat me goed af. Ik kan aardig sprinten, klimmen en tijdrijden. Een mooie combinatie voor meerdaagse wedstrijden dus.”