seizoen 2023

nieuw maar vertrouwd

Het wielerseizoen van 2023 is van start! Een nieuw seizoen met veel veranderingen maar toch ook het oude vertrouwde Parkhotel Valkenburg. Wij staan weer met een prachtig team vol gemotiveerde dames klaar om er een mooi en succesvol seizoen van te maken. Dit jaar staan wij aan de start in nieuwe teamkleding in de kleuren van S-PHYRE. S-PHYRE is het kroonjuweel van de Shimano racekledinglijn en paart wetenschappelijk uitgedachte designs met inzichten van professionals, zodat je harder kunt trappen, sneller kunt racen en beter kunt zien. 
Ook zijn wij dit jaar voorzien van de fietscomputers van Wahoo. Onze dames rijden nu vele kilometers met de Wahoo Element Bolt. 

Het seizoen werd dit jaar afgetrapt met omloop van het nieuwsblad, daarna volgende ook de wedstrijden omloop van het Hageland en Le Samyn. De eerste wedstrijden van het seizoen brengen natuurlijk altijd wat extra spanning met zich mee. Je weet als renster dat je keihard getraind hebt in de winter, maar hoe is je niveau ten opzichten van de concurrentie? Dat blijft altijd een vraag. Gelukkig bleken onze meiden super goed de winter te zijn doorgekomen. Zo vertelde Femke Gerritsen: “ik voelde me super goed, maar had ook een dubbel gevoel. Het positioneren ging heel goed en mijn benen voelde ook super, maar ik liet het liggen door te ver van achter de muur op te draaien”.

Bij de omloop van het Hageland wist Margot Vanpachtenbeke in de eerste groep te finishen en behaalde daarmee een 19e plek. Maar vooral Le Samyn was een uitblinker waarbij Lieke Nooijen een 5e plaats wist te behalen (een 3e plek in de sprint van de groep) en Sofie Van Rooijen een 16e plaats. Een mooi begin en op naar meer mooie resultaten!

Komende wedstrijden: 

08 / 03 – Gp Oetingen 

10 / 03 – Drentse Acht van Westerveld

11 / 03 – Miron Ronde van Drenthe

15 / 03 – Danilith Nokere Koerse