Nabeschouwing Italiaanse meerdaagse en Nokere koerse

Een 4de plaats in het algemene klassement van Trofeo Ponente in Rosa in Italië voor Quinty Schoens. 💥 Ook behaalde Quinty een 5e plek in een etappe, was het Femke Gerritsen die de sprinttrui mee naar huis nam, behaalde de dames samen een 4e plaats in de ploegentijdrit en 3 dames van de ploeg in de top 15 in de zwaarste etappe.

‘Wij gingen deze etappe koers in met het doel om verder te werken aan onze communicatie tijdens de koers, leren van elkaar en het leren te anticiperen en aan te passen aan de steeds veranderende koers situaties’ vertelt Quinty. ‘Als ploeg maar ook persoonlijk hadden we als doel gesteld om een top 5 in het eindklassement te behalen. Met iedere dag weer goed teamwerk is dat mij gelukt en ga ik met veel vertrouwen in de tas richting de volgende koersen met een sterk team.’

Jammer genoeg werden er ook 2 etappes afgelast, maar ondanks dat keren ook de andere meiden keren met een tas vol nieuwe ervaringen naar huis om zich klaar te maken voor de volgende wedstrijden.

 

Op 15 maart stonden we aan de start van Danilith Nokere Koerse. Een koers over 129,1 km met de finish op de Nokereberg. Sofie en Marith wisten te finishen in de 2e groep. Hierdoor behaalde zij een 41e en een 74e plek te behalen.

Marith vertelde hierover:

“Het eerste uur reden we zeer goed samen als team. Terug 1 van de eerste wedstrijden waar we het gezamelijk echt goed deden en de communicatie ook zeer goed was. Het is altijd fijn als je als team kan koersen omdat je dan toch net iets meer ‘gerust’ bent en dit nog meer motiveert. Door enkele valpartijen en ziekte + de koers die openbrak, bleven Sofie en ik nog over in het 2e groepje. Samen hebben we deze groep kunnen vasthouden. Sofie reed heel sterk de laatste keer de lange ast op, waardoor alles weer op een lint was.
Toch gingen we met het groepje naar de finish waar ik nog de spurt van het groepje kon winnen en ook Sofie in deze groep eindigde. Een beetje dubbel gevoel over de koers dus want we hadden beide wel graag in de eerste groep gezeten… maar we nemen het positieve gevoel mee alsook het teamgevoel en proberen volgende week al beter te doen in Brugge-de Panne!
Nokere blijft wel altijd één van mn favoriete wedstrijden 😁
Hoop ook dat de andere meiden snel terug beter zijn!!!”

Ondertussen is een deel van onze meiden afgereisd naar Frankrijk voor de Tour de Normandie Feminin. Wij wensen Laura, Quinty, Femke, Lieke, Margot en Nicole daar heel veel succes.