Parkhotel Valkenburg Cycling Team

OPLEIDEN ZIT IN ONZE CULTUUR

Wat begon in 2009 als Batavus Ladies team, werd in 2013 omgetoverd door Jos van de Mortel naar het huidige UCI-damesteam Parkhotel Valkenburg Cycling Team. Met onze aanvallende stijl van koersen staan wij al een aantal jaren in de top 15 van de UCI Team Ranking en zijn we verzekerd van deelname aan de Women’s World Tour. Actief op wereldwijd niveau is de ploeg altijd een broedplaats geweest voor jong talent.

Jong talent dat hun dromen wil najagen. Vandaar onze slogan PUSHINGDREAMS. Een doel bereiken, progressie maken, het winnen van een wedstrijd of het beste uit jezelf halen. Dat is PUSHINGDREAMS. Binnen een veilige en professionele omgeving bieden wij onze rensters de handvaten om zich te ontwikkelen als individu en als team. Samenwerken, eerlijkheid, vertrouwen en lol hebben met elkaar staan daarbij centraal.

Ieder jaar stromen er rensters van ons door naar grotere teams en moeten wij weer opzoek naar nieuwe toekomstige talenten. Dat zoeken en begeleiden is aardig gelukt als je kijkt naar het huidige peloton. Van de 92 rensters die tot nu toe bij ons hebben gereden, hebben vele een mooie carrière gehad, zijn nog steeds actief bij het team of bij een ander UCI of World Tour Team. Lorena Wiebes en Demi Vollering zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Niet alleen rensters hebben een opleiding gehad bij Team Parkhotel Valkenburg, maar ook tal van mecaniciens, verzorgers en ander personeel zijn gepromoveerd naar World Tour Teams.

 

HET FAMILIEGEVOEL

Daarom zijn wij vorig jaar gestart met een zogenaamde REUNION RIDE. Samen met iedereen die bij het team heeft gefietst, gewerkt of sponsor/partner was, willen wij een leuke dag beleven en het familiegevoel behouden.

Team Parkhotel Valkenburg is een familie DNA van tal van rensters en werknemers.