Marith Vanhove

Volg Marith op:

Ooit kreeg ze de gouden tip om zich aan te melden bij de Topsportschool in Gent. Het was het beste advies wat ze ooit had gekregen want anders had ze hier nu niet gestaan, zegt ze zelf. De jonge Marith had talent. Op de piste kwamen haar rappe benen goed van pas. Als eerstejaars junior keerde ze in 2020 met twee gouden medailles terug van de Europese baan kampioenschappen. Nu maakt ze de overstap naar de weg met als doel in de voetsporen van boegbeelden Lotte Kopecky en Jolien D’hoore te treden. Het draait vooral om ervaring opdoen maar als de kans zich voordoet, kan ze zomaar voor een verrassing gaan zorgen.

Geboortedatum:

07-03-2003

Woonplaats:

Izegem (Bel)

Teamlid:

Sinds 2022

Wat is jouw geheime talent dat niemand weet?

Soms ben ik een keukenprinses en vroeger leerde ik mezelf een klein beetje gitaar spelen. Ook zingen doe ik af en toe wel eens graag.

Wat is je favoriete team uitrusting?

Sprintpak, omdat ik hou van sprinten 😉

Wat is het grootse obstakel dat je hebt overwonnen?

De Mont-Ventoux beklimmen op 10-jarige leeftijd.

Als je een talent van je teamgenoot kon lenen, wat en van wie?

De klimmersbenen van Julia Van Bokhoven 😉

Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?

Als 16-jarige naar Azerbeidzjan vliegen met de nationale ploeg om deel te nemen aan het EYOF (European Youth Olympic Games).

Als je geen professioneel wielrenster was, wat dan wel?

Ergotherapeut in de ouderenpsychiatrie. Mensen helpen om hun handelingen die voor hun belangrijk of betekenisvol zijn, maar ze niet meer kunnen, terug mogelijk te maken.

Als je 1 ding aan jezelf kon veranderen, wat zou dat zijn?

Niets. Ik vind me goed zoals ik ben.

Welk advies zou je geven aan je jongere zelf?

Probeer meer te genieten in plaats van te stressen als je aan grote wedstrijden mag deelnemen en koester de ervaringen die je meekrijgt vanaf het begin.

Wat is je favoriete plek om te fietsen?

Geen specifieke plaats, maar als het ergens is met mooie wegen en lekker warm weer, dan ben ik een gelukkig mens. (Oh ja, en goede plaatsjes waar je een groot stuk chocoladetaart kan eten op een rustdag)

Favoriete nummer voor de koers?

Mortal Kombat Anthem.

Nieuws over Marith Vanhove