Mischa Bredewold

Volg Mischa op:

Afgelopen jaar maakte Mischa haar debuut voor Team Parkhotel Valkenburg en dat liet ze niet ongemerkt aan haar voorbij gaan. De beloftevolle renster maakte indruk. Ze was attent, aanvallend en reed sterk in haar eerste Ronde van Vlaanderen naar een 25e plek. Later in het seizoen werd haar aanvalslust beloond met een etappeoverwinning in de Baloise Ladies Tour en nam ze als bonus de jongeren trui mee naar huis. Haar doel voor 2022? Genoeg! Meedoen in de finales, mooie uitslagen rijden en een wedstrijd winnen. Samen. Als ploeg weer een stap zetten op zowel fysiek als tactisch vlak om nog beter te worden.

Geboortedatum:

20-06-2000

Woonplaats:

Amersfoort

Teamlid:

Sinds 2021

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt? En van wie?

Een goed advies voor op de fiets heb ik gekregen van mijn jeugdtrainer toen ik 10 jaar was. Die zei tegen mij: “Als je een tijdrit rijdt en je hebt het idee dat het goed gaat, dan ga je niet hard genoeg.” Die zin gaat tijdens tijdritten nog steeds als een soort mantra door mijn hoofd.

Als je een merk zou zijn, welk merk en waarom?

Ik zou eerder een tweedehands winkel zijn denk ik, een leuke kringloop ofzo.

Wat is je favoriete team uitrusting?

Doe mij maar gewoon een broekje en shirtje van Parkhotel Valkenburg.

Wat is het grootse obstakel dat je hebt overwonnen?

Het terugkomen van een paar verkeersongelukken en tegenslagen (ben de tel kwijt… 😉 )

Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?

Samen trainen in 33 graden, denken f*ck it, en een duik nemen in ons nakie in de rivier naast de weg.

Wat is je beste/leukste fiets herinnering?

Misschien wel die naakte duik in de rivier tijdens het trainen. En anders het gehele trainingskamp in Italië met Parkhotel afgelopen lente, dat was fantastisch!

Wat is je favoriete wedstrijd?

De ronde van Vlaanderen (verrassing).

8. Omschrijf het team in 1 woord

Plezier. En iets meer woorden? Als de familie Flodder uit wielrensters had bestaan, dan zou dat een goeie vergelijking zijn geweest met Parkhotel Valkenburg.

Welk boek zou je nog willen lezen?

Da vinci code (ben ff de auteur vergeten, ga ik nog opzoeken).

Noem 1 ding waar je niet zonder mee op reis kunt?

M’n koptelefoon. Ik ben dol op alle meiden, maar soms is het wel lekker om jezelf even af te sluiten van de Parkhotel drukte ;). Al moet het volume dan redelijk hoog staan om boven het geluidsniveau van onze ploeg uit te komen.

Nieuws over Mischa Bredewold

ALLES OF NIKS

ALLES OF NIKS

Terugblik op de kortste meerdaagse die er is. Tour de la Semois. Twee ritten, twee dagen. En regen. Heel veel regen. Het was ook de natste meerdaagse in tijden.

EEN ONVERGETELIJKE TOUR

EEN ONVERGETELIJKE TOUR

Waar moet ik beginnen? Bij de bollen van Fem? De bollen van die andere Fem? De salto mortale van Anne? De mediastorm over Nicole? De triatlete die ik geen triatleet meer mag noemen? Mischa die Alpencols bedwingt alsof ze traint op de Posbank? Ray die een handtekening zet onder zijn eigen rennersfoto van ver voor de oorlog? (Met veel meer haar). De grootste supporter die er bestaat Bart heet? Hij kan zo mee in de tourkaravaan, maar zit toch liever bij ons achter het stuur.