Pien Limpens

Volg Pien op:

Pien is zoals haar naam al zegt: Pienter. Ze gaat in alles even pienter te werk. Wedstrijden pluist ze van tevoren helemaal uit. Trainingen kennen voor haar geen geheimen. Pien is van de cijfers. Hartslagen, wattages en kilometers geven haar houvast. Kent ook het peloton op haar duimpje. Wie is die wielrenster of wielrenner? Vraag het aan de (Pi)encyclopedie. Zij weet het. Is ook gek van Strava en fietsmateriaal. Als ze omschrijft wat haar favoriete teamuitrusting is, zijn het de keramische lagers van haar Factor. Haar doel voor komend seizoen is attractief koersen en zichzelf laten zien. Mooie resultaten neerzetten met het team en veel ervaring opdoen.

Geboortedatum:

24-02-2001

Woonplaats:

Obbicht

Teamlid:

Sinds 2021

Wat is jouw geheime talent dat niemand weet?

Hardlopen. Als kind heb ik vroeger meegedaan aan de jaarlijkse Duathlon in Stein. Ik loop niet meer zo vaak hard maar als ik het doe gaat het best vlotjes.

Wie inspireert je? En waarom?

Annemiek van Vleuten. Wat ik vooral bewonder is haar wilskracht, motivatie en discipline. Dat is iets wat ik zelf ook op topsport- en studiegebied probeer na te streven. Het geeft je namelijk veel meer voldoening als je iets hebt bereikt waar je de nodige arbeid voor hebt verricht dan dat het allemaal vanzelf gaat.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt? En van wie?

Mijn oma zei altijd: ‘Wat je doet, doe het goed.’ Oftewel doe iets voor de volle 100% of niet.

Als je overal ter wereld heen zou kunnen gaan, waar ga je dan heen?

De Rocky Mountains. Op tv-beelden krijg ik daarvan een ‘WAUW-gevoel’.

Wat je favoriete familietraditie?

Eens per jaar rijd ik met mijn ooms, neven en andere familieleden wat wij noemen ‘De Monsterrit’. Het is een fietstocht van 200km vanuit Welten (Limburg) naar Maarssen (Utrecht). De start is vanuit het ouderlijk huis van mijn vader en eindigt bij het huis van mijn tante die het verste weg woont. In totaal zijn er inmiddels al ongeveer 20 edities verreden.

Wat is het grootse obstakel dat je hebt overwonnen?

Drie jaar geleden werd ik helaas uitgeloot voor de studie Geneeskunde. Ik was heel erg teleurgesteld en wist eigenlijk niet goed wat ik moest doen. Nu studeer ik Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Achteraf is dit de beste keuze die ik had kunnen maken omdat dit precies de studie is waar ik naar zocht.

Als je een talent van je teamgenoot kon lenen, wat en van wie?

Dat was, is en zullen de piekwattages en punch van Femke Gerritse blijven.

Wat is je beste/leukste fiets herinnering?

Mijn allereerste wielerwedstrijd, de Dikke Banden Race in Eijsden. Ik was 6 jaar oud en werkte met een ‘big smile’ mijn rondjes af.

Wat zijn je favoriete wedstrijden?

De Ardense voorjaarsklassiekers, meerdaagse klimwedstrijden zoals de Giro Rosa en de Tour de France en speciale eendagskoersen met een mooie historie zoals de Strade Bianche.

Omschrijf het team in 1 woord.

Thuis.

Nieuws over Pien Limpens

ALLES OF NIKS

ALLES OF NIKS

Terugblik op de kortste meerdaagse die er is. Tour de la Semois. Twee ritten, twee dagen. En regen. Heel veel regen. Het was ook de natste meerdaagse in tijden.

GP WALLONIE

GP WALLONIE

14 september 2022. De dag van de allereerste Grisette Grand Prix de Wallonie. Een voorbeschouwing op deze 136 kilometerslange klassieker.