Welkom Margot

MARGOT VANPACHTENBEKE LAATSTE AANWINST PARKHOTEL VALKENBURG

De ploeg heeft zijn selectie voor het nieuwe seizoen rond. Margot koerst pas sinds dit jaar maar won wel gelijk het eindklassement van de Women Cycling Series. Een serie van acht interclubwedstrijden verreden in Nederland en België.

“Het afgelopen seizoen ging verrassend goed, op voorhand had ik dit niet durven dromen.” Aldus Vanpachtenbeke, die in 2022 voor KDM-Pack Cycling Team uitkwam.

De uitdrukking ‘Wat goed is komt snel’ lijkt daarmee op haar lijf geschreven. Vandaar ook dat Koen de Mets, voorzitter van KDM Pack bij ploegleider Bart Faes aan de bel trok. Beide heren kennen elkaar goed en zo deed de mogelijkheid zich voor om zich bij Parkhotel Valkenburg aan te sluiten in 2023.

“Een supermooie kans waar ik heel dankbaar voor ben. Ik keek altijd heel erg op naar Parkhotel Valkenburg. Een ploeg die van aanvallen houdt en het initiatief neemt.”

De 23-jarige West-Vlaamse heeft pas haar studie kinesitherapie afgerond en hoopt werk en wielrennen goed te combineren, want ze heeft nog veel te leren vindt ze zelf. “Ik mis nog heel veel ervaring. Van de meiden hoe zij voor elkaar door het vuur gaan, maar ook van de begeleiding op het gebied van tactiek en voeding. Ze heeft er in ieder geval heel veel zin in en houdt zich de komende winter bezig met cross duathlon, waarin ze regerend Belgisch kampioene is. “Dat is een combinatie van mountainbiken en hardlopen. Het is vooral heel leuk en ik hou van competitie.”

Team Parkhotel Valkenburg voor wegseizoen 2023

Anne van Rooijen
Femke Gerritse
Julia van Bokhoven
Kirstie van Haaften
Laura Molenaar
Lieke Nooijen
Lisa van Helvoirt
Margot Vanpachtenbeke
Marith Vanhove
Meis Poland
Nicole Frain
Pien Limpens
Quinty Schoens
Rosalie van der Wolf
Scarlett Souren
Sofie van Rooijen