Welkom Laura, Lisa en Scarlett

DRIE TALENTEN UIT NEDERLAND

Laura Molenaar, Lisa van Helvoirt en Scarlett Souren sluiten volgend jaar aan bij het team. Alle drie komen ze over van het aan Parkhotel Valkenburg verbonden WV Schijndel. De succesvolle beloften formatie van Angelo van Melis levert opnieuw talenten af.

Laura Molenaar

De 20-jarige Molenaar won vorig seizoen het jongerenklassement in de Watersley Womens Challenge. Dit jaar rijdt ze wederom constant van voren in meerdaagses en reden genoeg om haar bij het team te halen.

“Parkhotel heeft een supermooi wedstrijdprogramma en een zeer professionele structuur. Ik hoop een goede versterking te zijn voor het team. Ik kijk er naar uit om mezelf verder te ontwikkelen als renster en mijn specialiteit te ontdekken, ik hou erg veel van klimmen en tijdrijden.”

Lisa van Helvoirt

De 20-jarige van Helvoirt toonde zich dit jaar de rapste van een kopgroep in de clubwedstrijd wielerdag Noordenveld en werd vijfde op het afgelopen Nederlands Kampioenschap voor elite vrouwen zonder contract.

“Ik ben super dankbaar dat ik de kans heb gekregen om voor 2 jaar bij Parkhotel te rijden. Ik ken al wat dames uit het team en het leek mij altijd al een supergezellig team met goede begeleiding en een heel gaaf wedstrijdprogramma, waarin ik de kans krijg mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil me graag inzetten voor het team en kijk dus vooral uit naar het teamwork en de klassiekers met veel wind. Ik heb er zin in!”

Scarlett Souren

De 18-jarige Souren kent een succesvol seizoen. Ze blonk uit in vele nationale klassiekers. Zo stond ze dit jaar al meerdere keren op het hoogste treetje. Ze won de Kersenronde Mierlo, Trofee Maarten Wynants, Grote Ronde van Gerwen en de Wim Hendriks Trofee.

“Ik heb voor Parkhotel gekozen omdat je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en koersen te rijden op verschillende niveaus, daarnaast krijg ik bij deze ploeg de kans om mijn studie te combineren met wielrennen. Ik hoop mijzelf de komende jaren verder te ontwikkelen tot het hoogst haalbare niveau en mijn droom is om een keer Parijs-Roubaix te rijden. De ploeg lijkt me ambitieus en doelgericht, maar daarnaast ook gezellig en plaats voor plezier! Dat is precies wat ik zoek dus ik ben enorm trots dat ik voor deze ploeg mag uitkomen!”

Dat het team versterkt wordt door voornamelijk jonge rensters bevestigd nog altijd de missie van Parkhotel Valkenburg: het opleiden van wielertalent.