Voorbeschouwing Franse klassiekers

 

“We zitten in het prachtige Noord-Frankrijk.” Vraag Belle naar de koers en ze begint het gesprek alsof ze op vakantie is. Dit weekend staan er weer twee Franse klassiekers op het programma.

Zaterdag rijdt het team ‘A Travers les Hauts de France’. Een wedstrijd van 120 km die start in Sauchy-Lestree en via een grote lus naar het finalecircuit in Roisel gaat. Daar wachten twee rondes van 24,7 km op de rensters met daarin de Cote du Bois de Buire, een klim van 800 meter a 7,2%. Of de slag valt op deze klim valt nog te betwisten. “De wegen zijn smal en er is veel wind voorspeld. We hopen morgen dan ook op een harde koers met waaiers. En dat wij natuurlijk in de eerste groep zitten”, aldus Belle.

De dag daarna is het tijd voor de 3e editie van Grand Prix de Fourmies. Een klassieker van 117,8 km rondom de Franse plaats Fourmies. Ook hier volgt eerst een grote ronde van 73,8 km om daarna de vier finalerondes in te vliegen van elk 11 km lang. Vorig jaar wist Pheiffer Georgi van Team DSM hier te winnen na een sprint van een kleine kopgroep. Dit jaar is DSM er niet bij. Kansen genoeg voor Parkhotel Valkenburg dit weekend in deze wat kleinere Franse wedstrijden. Met Belle de Gast, Kirstie van Haaften, Mischa Bredewold, Nicole Frain en Quinty Schoens heeft de ploeg een bergkoningin en etappewinnares in huis.

Ze hopen beide dagen dan ook te gaan rijden voor de winst. Belle heeft er in ieder geval zin in. “We gaan weer een mooi avontuur beleven samen en dan spreek ik namens ons allemaal.”

Succes meiden!