Voorbeschouwing GP Beerens

De Grote Prijs Beerens. De slotrit van de SKM Ladies Cycling Cup. Met 25 ploegen aan het vertrek klinkt om 13.30 uur het startshot in Aartselaar. Het peloton krijgt eerst drie grote rondes voorgeschoteld, met doortocht door De Schorre in Boom, een kleine venijnige helling van 300 meter lang. Daarna keren zij terug in Aartselaar voor vier lokale rondes van zo’n 14 km. Na 130,6 km weten we wie de opvolgster wordt van Thalita de Jong, de winnares van 2021.

Voor Parkhotel Valkenburg rijden Belle de Gast, Ella Wyllie, Leonie Bos, Marith Vanhove en Pien Limpens deze klassieker. Het parcours leent zich voor sprintsters, maar de editie van vorig jaar liet zien dat aanvallen wordt beloond. Een kopgroep van vijf rensters sprintte toen om de zege.

“Maar dat laten we dit jaar niet gebeuren”, volgens Marith. Ze hoopt op een sprint. Verrassend was dat ze vorige week twee heuvelklassiekers in Frankrijk reed. Wedstrijden waar een sprinter normaalgesproken niks te zoeken heeft. “Daar heb ik wel afgezien. De ploeg had mij meegenomen omdat ik van zulke koersen alleen maar sterker kan worden. Nu ik thuis ben voel ik wel dat het geholpen heeft, ik voel me goed.”

Over het parcours van morgen maakt ze zich dan ook geen zorgen. “Er zitten veel bochten in en smalle wegen. Ik vind dat wel leuk.” Haar ambitie? “Ik hoop op top tien en stiekem natuurlijk altijd op nog meer.” In de Simac Ladies Tour gaat het team met truien om de schouders morgen de slotrit in. “The winning mood zit erin. Nu moeten wij ook ons best gaan doen.”

 

Succes meiden. Maak er wat moois van!