Voorbeschouwing Tour de la Semois en GP Isbergues

Een Ardens weekend staat voor de deur! Met de start van de Tour de la Semois krijgt het peloton heel wat hoogtemeters voor hun kiezen. Sinds 2021 telt de wedstrijd twee etappes in een decor vol stevige kuitenbijters die het deelnemersveld ongetwijfeld uit elkaar zal doen slaan. Toen kwam Floortje Mackaij als beste renster uit de bus na twee dagen, voor Tayler Wiles en Ella Harris. Alleen waren het niet de dames die de meeste aandacht trokken. F1-coureur Valtteri Bottas had zijn 18 meter lange truck meegenomen en stond langs de kant bidons aan te geven voor de rensters. Hij was daar om zijn vriendin Tiffany Cromwell aan te moedigen.

Verwacht niet dat hij dit jaar opduikt in de Tour de la Semois. De ploeg van Tiffany staat niet aan de start. Team DSM is er wel, maar zonder titelverdedigster Floortje Mackaij. Wel hebben ze Lorena Wiebes mee, waarvan we nu allemaal weten dat die ook kan klimmen. Parkhotel Valkenburg komt met Femke Gerritse, Lieke Nooijen, Mischa Bredewold, Nicole Frain, Pien Limpens en Quinty Schoens.
Na een sterke GP Wallonie is Nicole weer op de goede weg. Ze hoopt de komende dagen dan ook van betekenis te zijn voor het team.
“I would love to be able to continue to develop on the positive components to my racing that I have been rebuilding. That means I want to work well as a team, and also look more toward the decisive moments of the race and be there for them. I think we come with a strong team that we can look toward the final and I showed I can for sure climb well off the back of Wallonie on Wednesday so I’m looking forward to these races on similar profiles.”
Vandaag trappen ze om 13.30 uur af in Vresse voor 110,5 km met daarin 6 klimmen voor de bergprijs. Een opwarmertje vergeleken met dag twee. Op zaterdag doet het routeboek er nog een schepje bovenop met 8 gecategoriseerde klimmen over 113,3 km. Op een parcours dat continu op en af gaat, zal uiteindelijk elke meter bergop pijn gaan doen. Dat belooft in ieder geval spektakel. Met teams als Jumbo-Visma, Ceratizit-WNT, UAE, Valcar en Plantur-Pura aan het vertrek heeft de organisatie een mooi deelnemersveld weten te strikken.

En voor wie nog niet genoeg heeft afgezien is er zondag nog de vijfde editie van GP Isbergues. Een Franse klassieker van 126,2 km. Voor Pien kan het niet gek genoeg. Na de Tour de la Semois plakt ze deze er ook nog even achteraan. De renster uit Limburg is blij weer te kunnen koersen en pakt nu alle koersen die ze pakken kan.
Succes meiden! Maak er een mooi weekend van!